Joki

Joki-dekkari aloittaa uuden Turkuun sijoittuvan sarjan, jossa seurataan historiantutkija Kati Bergiä ja hänen poliisiksi opiskelevaa tytärtään Millaa.

Turun kesä on helteinen. Aurajokirannan baarit ja kahvilat tulvivat hilpeää puhetta ja naurua. Samaan aikaan Kati hikoilee työllisyyskurssilla, jossa hän ystävystyy Nallen, lempeän ironisen pitkäaikaistyöttömän kanssa. Heihin tukeutuu amiksen jälkeen asiansa sotkenut Taneli.

Impulsiivinen ja energinen Kati kapinoi viisikymppisen akateemisen naisen roolia vastaan ja muuttaa kimppakämppään keskustaan. Hän ystävystyy vaivattomasti lastensa ikäisten kämppisten kanssa.

Milla Nikkarinen, Katin tytär, on poliisiopintojen harjoittelussa Turun pääpoliisiasemalla. Hän on paikalla, kun joesta nostetaan tunnettu tubettaja. Tutkinnan aikana Milla joutuu myöntämään, että hänen rasittavalta tuntuva äitinsä onkin ehkä oivaltanut jotain olennaista.

Kantavatko jokirannan vanhat puistolehmukset sairasta salaisuutta? Kuuletko, miten kivisessä uomassaan mateleva samea joki kuiskailee ja maanittelee?

Joki on ensimmäinen osa Turkuun sijoittuvasta sarjasta Kati Berg tutkii. Se edustaa pehmeää Cozy Crime -dekkaria, mutta siinä on myös vahva yhteiskunnallinen ote.

Joki-dekkarista sanottua

”Joki-dekkarin päähenkilöt ja tapahtumat kuljetetaan sujuvasti alusta loppuun, ympäristökuvaus on elävää eikä muutenkaan kielellisistä kerrontavalmiuksista ole epäselvyyttä. Eli siis kokonaisuus ei eroa mitenkään esimerkiksi Eppu Nuotion Ellen Lähde -sarjan tasosta tai cozy-tyylistä.
– Tuijata. Kulttuuripohdintoja -blogi

Lue kirja-arvostelu kokonaisuudessaan Tuijata-blogista

”Kati Berg on ainakin Ellen Lähteen veroinen dekkarisankari. Mielenkiintoisempi jopa. Romaanista ei mistään huomaa, että sitä on kirjoittanut kaksi tekijää. Lopputulos on saumaton ja viimeistelty.
Kevytjännitykseen ei siis kuulu väkivallalla ja inhottavuuksilla mässäily, mutta Kiviniemi ja Pietikäinen onnistuvat lataamaan dekkariinsa samaan aikaan sekä leppoisan että hyytävän tunnelman. Murhat ovat pirullisia ja murhaaja pimennossa vaaniva kasvoton uhka.”

– Kirsin kirjanurkka -blogi

Lue arvostelu kokonaisuudessaan Kirsin kirjanurkka -blogista


Omassa Katin jäljillä -blogissamme kerromme kiinnostavia yksityiskohtia ja lisätietoja Joki-romaanin taustalta. Jos postaukseen liityy juonipaljastuksia, varoitamme niistä toki tekstin alussa!