Valo Kurki goes kapakka med Kati Berg

Kirja West Endin tytöt

Haastattelin 1990-luvulla norjalaista kirjailijaa Jostein Gaarderia Anna-lehteen. Hän oli juuri breikannut isosti filosofiaromaanillaan Sofian maailma ja oli Helsingissä markkinoimassa kirjaansa.

Sofian maailmaa on vuosien mittaan käännetty yli  60 kielelle ja Wikipedian mukaan sitä on painettu yli 40 miljoonaa kappaletta.

Haastattelussa aikaa ei ollut paljon, ehkä puolisen tuntia, mutta sympaattinen kirjailija ehti sanoa jotain sellaista, johon olen uskonut siitä lähtien: hänen mielestään romaanihenkilöt ovat omalla tavallaan todellisia. He heräävät eloon aina, kun joku lukee kirjaa. Heidän eksistenssinsä sijoittuu fiktiiviseen todellisuuteen, joka on ihmisen tajunnassa, mutta se ei vähennä sen voimaa. Toisinaan romaanihenkilöistä kasvaa miljoonien ihmisten tuntemia ikoneita, jotka elävät kollektiivisessa tajunnassa. Sellaisia ovat vaikkapa Anna Karenina, eräät seitsemän veljestä, Raskolnikov tai Peppi Pitkätossu.

Tai Philip Marlowe. Ajattelin legendaarista, Raymond Chandlerin luomaa yksityisetsivää heti, kun luin Gabriel Korven dekkarin West Endin tytöt ensimmäisen lauseen: Se alkoi kuten tällaiset tarinat alkavat: toimistoon käveli kaunis nainen. 

Jatka lukemista ”Valo Kurki goes kapakka med Kati Berg”

Joki-dekkarin e-kirjaversio alennuksessa

Joki-dekkarin e-versiota luetaan tabletilla.

Perinteinen kirjaversio Joki-dekkaristamme on pari viikkoa ollut tilattavissa BoD:n kirjakaupasta. E-kirjaversiota onkin jo ehditty odotella myyntiin. Ja vihdoinkin eilen tupsahti tieto sähköpostiini, että paperikirjan konversio e-kirjaksi on valmis! Kirjan ilmestymisen kunniaksi e-kirjalle on määritelty alennettu hinta seuraavaksi kahdeksi viikoksi.

Jatka lukemista ”Joki-dekkarin e-kirjaversio alennuksessa”

Kirja, joka vaikuttaa Katin ajatuksiin puista

Isoja puistolehmuksia Aurajoen varressa.

Kati Berg siteeraa Joki-dekkarissa saksalaisen Peter Wohllebenin teosta Puiden salattu elämä – kasvimaailman kuninkaiden tunteista ja viestinnästä. 

Peter Wohlleben on koulutukseltaan metsänhoitaja, joka on hoitanut koko elämänsä Hümmelin pyökkimetsää Saksassa. Hän tuntee sen läpikotaisin ja on oppinut tulkitsemaan puiden kieltä ja havainnoimaan niiden vuorovaikutusta. Hänen mukaansa pyökit ovat uskomatoman sosiaalisia, mutta seurustelevat mieluiten vain toisten pyökkien kanssa.

Jatka lukemista ”Kirja, joka vaikuttaa Katin ajatuksiin puista”