Turun puistot Joki-romaanin näyttämönä

Kirjamme päähenkilö, Kati, viihtyy Turun puistoissa. Hän halailee ja tutkii puita. Kesä kuluukin leppoisien iltakävelyiden merkeissä eri puistoihin tutustuessa. Katin on pakko todeta, että hän ei ole tajunnutkaan kuinka upeita viheralueita Turussa on.

Joki-dekkari tapahtuu Turussa. Aivan kaikki tapahtumapaikat eivät ole oikeita ja kartalta löydettäviä. Kuvitteellisessa tarinassa on välillä pakko seikkailla myös hieman fiktiivisemmässä kaupungissa. Turun mahtavat puistot ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin fiktiota!

Turun keskustaa halkoo puistovyöhyke, joka on nimetty kansalliseksi kaupunkipuistoksi. Se on noin 15 km pituinen alue, joka ulottuu Airistolta Kuralan elävän historian kylään saakka. Puiston ytimenä on Aurajoki-miljöö. Kaupunkipuistossa luontokohteet ja hoidetut viheralueet yhdistyvät urbaaniin miljööseen ja kulttuurihistoriallisiin kohteisiin muodostaen katkeamattoman arvomaisemien kokonaisuuden.

Voit katsoa puistosta puistoon. Linnalta kirkolle. Ihastella vanhaa arkkitehtuuria sopusoinnussa luonnon kanssa. Kävellä vilkkaalla rantakadulla, mutta löytää kulman takaa äänettömän puistokorttelin vanhoine rakennuksineen, puineen ja terasseineen. Omistaa mielessäsi jotain, mitä vain tällä kaupungilla on tarjota.

Turun kaupunki, Kansallinen kaupunkipuisto -esite

Tervetuloa tutustumaan Turun puistoihin joko paikan päälle tai virtuaalisesti nettisivujen välityksellä!

Kuva: Turun kaupunki, Seilo Ristimäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *